De ballonvaart!! (+ foto's)
Door: Henk Boon
Blijf op de hoogte en volg Henk
08 Juni 2009 | China, Guilin
Gisteren ben ik van Guilin naar Yangshuo gereisd. In Guilin was het hotel wel goed, maar niet echt ‘sociaal’. Had er weinig contact met medereizigers. De laatste dag ben ik nog naar een soort Cirque du Soleil geweest. Enorm gaaf. Daar zat ik dan, eerste rijd, te genieten van een geweldige uitvoering.
Nu zit ik in een ‘Villa Felderhof’-achtige setting. Kijk de foto’s maar, de omgeving is echt geweldig. Het enige waar ik een klein beetje bang voor ben, is dat ik de hoogtepunten al gehad heb.
Vanochtend heb ik namelijk een fantastische ballonvaart gemaakt. Met het aankomende slechte weer had ik weinig kansen. De morgenstond heeft goud in de mond, niet waar? Niets is leuker om de dag lekker vroeg te beginnen, dus om vijf uur stond ik reeds naast mijn bedje.
Terwijl ik een enorme banaan verorberde, kwamen mijn metgezellen, een Nederlands echtpaar, ook uit hun kamers tevoorschijn. Uiteindelijk waren we om zes uur bij het veldje waar de ballon op ging stijgen. Nadat het een half uur duurde om alles ‘vaarklaar’ te krijgen, was het dan zo ver! Spectaculair was het nog niet eens, voor je het weet vlieg je in de lucht.
Niets makkelijker dan het zijn van een piloot. Je trekt wat aan die gashendel en je stijgt weer iets. Zodra je niets doet zakt de ballon weer. Toch hadden we een echte ‘showman’ in huis. Grote hoogtes vond hij maar niks. Lekker vlak boven heuvels, huizen en bomen wilde hij vliegen. Hierdoor zagen wij ook veel meer!
Het landen had wat voeten in de aarde. Veel ruimte is er nu eenmaal niet. Twee man stonden op een grote weg te wachten tot wij vlak over kwamen. Daar vingen ze het touw van de piloot op en probeerden de ballon te stoppen. Hoewel ze nog een boompje gebruikten, kostte het enorm veel moeite.
Een gave ervaring!
Vervolgens ben ik samen met iemand uit het hostel gaan fietsen in de rijstvelden rondom Yangshuo. Met mijn ‘postduif’ gevoel ging het niet helemaal goed, maar ondanks dat we wat verdwaalden kwamen we uiteindelijk toch weer terug op Villa Felderhof.
Morgen zal ik waarschijnlijk ook nog hier verblijven, waarna ik woensdag naar Kunming vlieg.
Tot over een paar dagen!
P.S.: de foto's staan hier: http://www.mijnalbum.nl/Album=B4YB8EIF
08 Juni 2009 - 11:26
Erik:
leuk te lezen mac!
oh die fotos, mooi die rijstvelden met die borsten ehh heuvels erachter!!!
have fun, MAC ;-) -
08 Juni 2009 - 12:51
Rudy:
Goede zaak mac,
Doe Rik de groeten, ze kunnen wel goed lassen daar haha,
ciao mac,
10 Juni 2009 - 15:32
Johan:
Ik ben benieuwd naar het verhaal over opdringerige chinezen!
ziet er goed uit die foto's Boon!