Foto's Kunming en Dali - Reisverslag uit Dali, China van Henk Boon - WaarBenJij.nu Foto's Kunming en Dali - Reisverslag uit Dali, China van Henk Boon - WaarBenJij.nu

Foto's Kunming en Dali

Door: Henk Boon

Blijf op de hoogte en volg Henk

21 Juni 2009 | China, Dali

Hallo allemaal!

Zo laat ik een aantal dagen niks van mij horen, nu stuur ik twee dagen achter elkaar een berichtje. Ik heb net mijn foto's gesorteerd en deze online gezet.

De foto's voor Kunming staan hier: http://www.mijnalbum.nl/Album=4RDZVM4Z (waarbij de leukste foto's diegene waren waarbij vrouwen het zware werk doen, check ze maar!).

De foto's van Dali zijn mijn inziens leuker, de omgeving is dat overigens ook: http://www.mijnalbum.nl/Album=R8M78TCF

Dali is echt prachtig, al moet je wel de fiets nemen en erop uit trekken.

Ik kwam een ouder echtpaar van 65 en 70 tegen en die vroegen zich af waarom er niet meer mensen alleen of met een partner de wijde wereld in trokken. Het is tegenwoordig zo makkelijk om in China te reizen, het is werkelijk een makkie. Alles is goedkoop, voor onze alcoholisten: een grote fles bier kost slechts 35 cent; het schijnt nog lekker te zijn ook. Verder slaap ik nu in een kamer voor 3 euro per dag. Voor het eten en drinken ben ik in totaal (hele dag) zo'n 7 a 8 euro kwijt. En toen ik vanaf Kunming de hele nacht in de trein sliep, was ik 8 euro daarvoor kwijt.

Ik moet wel eerlijk zijn, af en toe heb je wat meer uitgaven. Soms zit je op een duurdere kamer, maar goed, het kan enorm goedkoop allemaal zijn.

Dus of je nu oud of jong bent, doe het gewoon en ga er lekker op uit.

Zo, morgen ga ik naar Lijiang. Ook begin ik mij zo langzamerhand al een beetje mentaal voor te bereiden op de komst van broeder Martin, hij komt over anderhalve week!

• 21 Juni 2009 - 20:46

Mam:

Leuke foto's Henk. Enne...succes met de voorbereidingen voor de trip met Martin naar Tibet.

• 21 Juni 2009 - 20:52

Martin:

Hee Henk,

Leuke foto's! Beetje geniepig de ouden van dagen kieken, maar ok... Klinkt trouwens aantrekkelijk van de prijzen enzo. Als het echt zo goedkoop is, kom ik ook graag die kant op.:)

Martin

• 22 Juni 2009 - 02:43

Henk:

Bedankt Martin, voor alle reacties. 1x is echter meer dan genoeg, je andere twee (identieke) bijdragen heb ik verwijderd :-p