Het vrolijkste weekblad van Nederland
Door: Henk Boon
Blijf op de hoogte en volg Henk
01 Juli 2009 | China, Chengdu
Ik keek erg raar op toen mijn mailbox aan gaf dat er vier mailtjes met een totale grootte van 16MB op mij stonden te wachten. Terwijl de files langzaam aan binnen kwamen, werd ik wel nieuwsgierig. Wie zou mij toch zoveel mailtjes sturen en wat zou erin staan?
In eerste instantie dacht ik aan enkele foto’s van een ‘fan’. Maar ja, zoveel foto’s? Het moest dus iets anders zijn.
Langzaam kwam ik erachter dat mijn vader de afzender was. Toen ik het onderwerp van zijn e-mail las, ‘verrassing’, werd ik iets minder vrolijk. U moet weten, sommige familieleden hebben een vreemd gevoel voor humor.
Ogenblikkelijk dacht ik dus aan ingescande bekeuringen die de afgelopen tijd binnen gekomen waren.
Zo heb ik het gepresteerd om in twee dagen tijd maar liefs hetzelfde aantal bekeuringen binnen te krijgen voor één overtreding: parkeren zonder een kaartje te kopen. Hatsjiekidee, weer 100 eurootjes naar de maan. Ter verdediging mag ik nog aanvoeren dat ik de tweede keer wel een kaartje gekocht had, maar deze lag op zijn kop...
Dat was het echter allemaal niet. Tot mijn verrassing vond ik de avonturen van de klunzigste eend uit Duckstad in mijn mailbox! Enigszins kapot gelezen, mijn vader is er ook gek op, zag ik dat Oom Dagobert ook deze week zijn gierigheid weer niet verloren had. Zijn avontuur met Kwik, Kwek en Kwak liet zich weer lezen als een echt jongensroman. Ik wil natuurlijk niets verklappen, maar ik kan u gerust stellen, het loopt weer goed af.
Zodoende is mijn humeur weer pico bello in orde. Dat is net op tijd, want morgenochtend komt broeder Martin met het vliegtuig aan. De komende dagen gaan we panda’s kijken, naar het theater en achtbanen testen.
Het echte avontuur start zondag, wanneer we met de trein naar Tibet gaan. Geen klein ritje, in 48 uur rijden we dwars door de Himalaya naar Lhasa tot op een hoogte van meer dan 5000 meter!
Het programma voor volgende week is al klaar. Naast een bezoek aan Lhasa en omgeving staat er ondermeer een tocht naar het basiskamp op de Mount Everest op het programma.
Ik kan niet wachten, het is als het ware een vakantie in een vakantie.
Ciao!
01 Juli 2009 - 16:04
Annemarie:
In gedachtenis aan jou, lees zelfs ik de DD -
01 Juli 2009 - 17:46
RB:
Jammer voor jou, maar Martin heeft zijn vlucht gemist! Wie weet later....